Bestille din ferie i dag? Betal med kredittkortet!

Mye kan sies om kredittkortet, men at det er et svært nyttig betalingsmiddel er hevet over enhver tvil!

Spesielt kan dette sies når det gjelder forhåndsbetaling av tjenester, og da er vel ingenting mer naturlig enn å trekke frem bestilling av ferieturer.

Ferien forhåndsbetales
Når man bestemmer seg for å reise på sommerferie med familien er det ofte slik at ferien må bestilles i god tid slik at man er sikret billetter. Da er det selvsagt også vanlig at man betaler for hele eller deler av ferien allerede ved bestilling, og man har da altså forhåndsbetalt for reisen.

En grei tommelfingerregel å forholde seg til når det gjelder forhåndsbetaling et at man skal prøve å bruke et kredittkort til å gjennomføre slike transaksjoner. Årsaken til dette er enkelt og greit at man sikrer seg økonomisk i de tilfellene hvor selger går konkurs før varen/tjenesten er levert.

Reiseselskapet går konkurs – hva skjer?
Fra tid til annen skjer det at konkurser inntreffer og i de tilfeller hvor det dreier seg om foretak som driver med salg så går dette som regel ut over kundene. Når det gjelder reiser så kan det skje at både flyselskap og reiseselskap kan gå konkurs, og da er det viktig at man som forbruker har sikret seg mot dette.

Hvis man betaler slike regninger gjennom nettbanken man bruker til vanlig så er faktum at pengene man har investert i reisen faktisk går tapt. I konkurser kommer kundenes krav alltid sist og utgifter som lønn til ansatte og slike store utgifter er det som prioriteres når verdiene i et konkursbo skal fordeles.

Det vil si at en investering i en dyr ferie for hele familien faktisk kan bli et lite mareritt rent økonomisk som ender med at man mister både ferien og alle pengene man har lagt i den.

Du er sikret med kredittkortet
Det er slik at handel på kreditt er strengt regulert gjennom Finansavtaleloven, og dette gjelder selvfølgelig også bruk av kredittkort. I praksis betyr det at om man har betalt feriereisen med kredittkortet og reiseselskapet skulle gå konkurs, så vil pengene dine tross alt være sikret.

Hvis dette mot all formodning skulle inntreffe så er det bare å rette et krav til utsteder av kortet, altså banken du har fått kortet hos, og fortelle hva som har skjedd. Hvis kortet ditt har blitt belastet vil du ha rett til å få pengene refundert, og du har da i det minste unngått å tape alle pengene selv om ferien har gått fløyten.

Kredittkort er også meget gunstig i mange andre situasjoner og det kan du fordype deg i på denne siden. Der kan du enkelt og effektivt sammenligne de mange ulike kortene og søke på det kredittkortet som måtte passe deg og ditt behov best.