Fotballreise til London

London er et mekka for fotballinteresserte. For sesongen 2016-2017 har hovedstaden 13 klubber med i de profesjonelle ligaene, hvorav 5 av de spiller i Premier League. Turen over sjøen til London er unnagjort på et par timer fra Gardermoen, overnattingsmulighetene er nesten uendelige, og billetter til kampene er enklere å skaffe enn mange tror. For å se ledige fotballbilletter med og uten hotell, anbefaler vi Fotballbilletter.org.

Buss london

Nordmenn tussete etter engelsk fotball

Det er ikke usannsynlig at de fleste som tar turen til England, gjør det primært for å se fotballkamper med favorittklubben sin. Norsk interesse for engelsk fotball er temmelig på høygir. Medlemmene i supporterklubbene til for eksempel Arsenal og Chelsea kunne strengt tatt stilt til Stortingsvalg, og ingen ville blitt overrasket om de kom seg over sperregrensa. Fans av Liverpool og Manchester United hadde kanskje fått så mange stemmer at de hadde kunnet danne regjering. Så mange er de nemlig.

London byr på det meste av det beste

Drar man på fotballreise til London har man gode muligheter til å få med seg både favorittklubben, samt et par kamper til i løpet av en helg. Med kamper på lørdag og søndag, i tillegg til enkelte på fredag og mandag, er behovet for de fleste dekket. I tillegg kommer mulighetene for de mangetallige cupkampene i England, samt Europa- og Champions League på tirsdager, onsdager og torsdager. Men, fotball er ikke alt, selv om det kan virke sånn for enkelte. London byr også på et av de beste restaurant- og utelivstilbudene i verden, ypperlig shoppingmuligheter, massevis med opplevelser og en meget spennende historikk. Bor man sentralt, får man med seg det meste, og har gode transportmuligheter til alle fotballarenaene i tillegg.

5 Premier League-klubber i London

Chelsea spiller på Stamford Bridge, eller bare ”The Bridge” for de innvidde. Stadion ligger i bydelen Fulham, der du også finner fotballklubben med samme navn (spiller i The Championship i år). Bor du på hotell midt i London sentrum, har du kort reisevei til brua. Klubben har ny manager i år, etter at Jose Mourinho forlot med halen mellom beina forrige sesong. Antonio Conte regnes som en habil mann, og mange holder en knapp på at Chelsea blir å klare minst en topp 4-plassering i årets sesong.

Arsenal flyttet fra gamle og slitne Highbury i 2006, og har siden det spilt på Emirates Stadium i bydelen Holloway. Her er det plass til like over 60 000 tilskuere, og det er garantert intenst når Arsenal spiller. Publikumet er krevende og kresne, og forventer alltid at The Gunners skal vinne. Får du sett Arsenal mot et av de andre storlagene på Emirates, blir det sannsynligvis et minne for livet.

West Ham kan sies å ha vunnet i stadion-lotteriet, og spiller fra i år av hjemmekampene sine på London Stadium (også kalt Olympic Stadium). Dit kommer man seg på 7 minutter med høyhastighetstoget fra London St. Pancras togstasjon. Arenaen tar 60 000 når det er fotballkamp. Med ny arena og stadig økte inntekter, er West Ham i ferd med å posisjonere seg som et av de potensielle topp-4-lagene i Premier League.

Tottenham har mange supportere i Norge, noe vi kan forvente en økning av. Klubben var med å kjempe om gull til siste slutt i forrige sesong, med intensiv og angrepsvillig fotball. Manager Mauricio Pochettino har fått skikk på Spurs, og forventes å utvikle klubben i flere år fremover. I årets sesong blir det sannsynligvis enda hardere å kjempe i toppen, men om noen skal klare å holde Tottenham konkurransedyktige, er det nok Argentineren Pochettino. White Hart Lane ligger nord i London, lett tilgjengelig med både undergrunnsbane, lokaltog og buss.

Crystal Palace spiller på Selhurst Park, beliggende i forstaden South Norwood i Croydon i det sør-østlige London. Det er enklest å komme seg dit med lokaltog, men det går også fint med buss. Taxi er et overkommelig alternativ, da avstanden fra sentrum ikke er all verden. Det forventes nok ikke ligagull til Krystallpalasset, men klubben har uansett sine trofaste tilhengere, også fra Norge. Når Palace spiller hjemmekamp mot de andre topplagene i England, har man gode muligheter til å få sett favorittlaget sitt, enten det er Liverpool, ManUtd, City eller noen av de andre.