Lån penger – hva kjennetegner et godt forbrukslån?

Har du behov for å låne penger? Her finner du informasjon om forbrukslån uten sikkerhet – les dette før du søker om et forbrukslån             

Noen ganger kan vi havne i situasjoner som gjør at vi trenger penger med en gang. En god løsning på disse problemene kan være forbrukslån på dagen, og det er både enkelt og raskt å få innvilget en søknad om et slikt lån.

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, med en relativt enkel søkeprosess, og det er ofte lett å få innvilget søknaden, så lenge du oppfyller kravene til finansieringsselskapene. En av de største fordelene ved forrukslån er at du bestemmer selv hvor stort beløp du vil låne, og utbetalingen foregår ofte samme dag. Når du søker om et forbrukslån på dagen er det viktig å tenke over risikoene ved slike lån. En av disse er at renten på fobrukslån på dagen er mye høyere enn på vanlige lån, og nedbetalingstiden er kortere. Hvis man ikke klarer å betale avdraget innen fakturaforfallet kommer strafferente og gebyrer i tillegg til rentene. Dermed kan man ende med å sitte igjen med et lån som blir svært dyrt. Derfor er det alfa og omega å betale avdragene innen betalingsfristen. Hvis du vet at du har mulighet til å nedbetale lånet innen fristen er et forbrukslån muligens et perfekt alternativ for deg som behøver penger samme dag. Grunnen til at rentene på forbrukslån er høyere enn ved tradisjonelle lån, er fordi det stilles ingen krav til sikkerhet i form av eiendeler og lignende.

For å søke om et forbrukslån, sender man ganske enkelt inn en søknad til en eller flere banker eller lånetilbydere, og deretter mottar du tilbud fra dem. Lånet er først gyldig når du sender bekreftelse tilbake til banken om at du godtar lånetilbudet. Så kan du se fram til at pengene tikker inn på kontoen din samme dag. Du kan også søke om et forbrukslån på dagen ved å søke per sms, som også kalles sms-lån. Det er verdt å huske på at rentene ved slike lån er imidlertid høyere enn ved vanlige forbrukslån.

Forbrukslån på dagen

Du kan også ta opp flere små forbrukslån på dagen hvis du ønsker det, alt etter hva du trenger og hvor fort du behøver pengene. Før du tar opp et forbrukslån bør du tenke igjennom om du virkelig behøver lånet og informere deg om evt. risikoer. Etter finanskrisen i 2008 har rentene bare gått nedover. Derfor er det liten sjanse for at rentene vil bli særlig mye høyere i 2015. Dette er en viktig fordel for deg som lånetaker, ettersom rentene har stor betydning for hva lånet kommer til å koste totalt sett.

Låneselskapene som tilbyr forbrukslån har mindre og færre krav til lånetakerne enn det de alminnelige bankene har. De krever ingen sikkerhet eller høy inntekt, men til gjengjeld stiller de krav om en viss inntekt, at du har fylt 18 eller 20 år og at du har norsk statsborgerskap. Det er også vanlig at bankene krever at du ikke har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker. Det lønner seg alltid å undersøke flere tilbud før du tar det endelige valget, da sjansene for å finne det beste tilbudet for deg og din økonomi forbedres. Du kan også spare mange tusenlapper i året ved å velge et forbrukslån med den laveste rentesatsen.